Възстановяването на Ленинградския и Московския военен окръг обслужва двояката цел едновременно

...
Възстановяването на Ленинградския и Московския военен окръг обслужва двояката цел едновременно
Коментари Харесай

Американски мозъчен тръст: Путин започва подготовка за евентуална широкомащабна война срещу НАТО

Възстановяването на Ленинградския и Московския боен окръг обслужва двояката цел по едно и също време да се консолидира контролът върху военните интервенции в Украйна в кратко- и средносрочен проект и да се създадат нужните мерки за допустима бъдеща широкомащабна война против страните от НАТО, съобщи Укринформ, като се базира на оценка на вашингтонския Институт за проучване на войната.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12839
Американският мозъчен концерн напомня, че през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През е подписал два указа, с които публично се възвръщат Ленинградският и Московският боен окръг (ЛВО и МВО), с което се консолидират главните старания за преустрояване на съветската войска.

Според анализаторите от Института с указа на Путин, с който дефинитивно се закрива Западният боен окръг (ЗВО), който съветското Министерство на защитата сътвори през 2010 година посредством сливането на Московския и Ленинградския боен окръг, е симптом за подготовка за допустима бъдеща широкомащабна война против НАТО в дълготраен проект.

Преди ЗВО покриваше пограничните региони със Североизточна Украйна, Беларус и балтийските страни, което в стратегически проект раздвояваше вниманието на Окръга сред съветските военни дейности в Украйна след пълномащабното навлизане през 2022 година и противодействието на страните от НАТО. Затова повторното делене на ЗВО на Московски и Ленинградски боен окръг е директно решение на този въпрос. ЛВО ще минава по североизточната граница на Алианса, а МВО ще граничи със Североизточна Украйна и Полша, което ще разреши на Русия по едно и също време да разположи войски против страните от НАТО и да усъвършенства командването и контрола на силите си във войната в Украйна.

Преди това Путин сподели, че основаването на ЛВО е належащо предвид на присъединението на Финландия към Алианса през 2023 година, което е сигнал за явно желание от страна на Кремъл да нарежда войските си против страните от Северноатлантическия контракт. 

Вчера съветският президент подписа декрет " За военноадминистративното разделяне ", с който в Русия се появяват ЛВО и МВО, а краткотрайно окупираните територии на Украйна ще " влязат " в състава на Южния боен окръг, отбелязва Укринформ.

Военни окръзи с център Москва и Ленинград съществуваха до 2010 година В края на 2022 година, при представянето на проект за промяна в армията, министърът на защитата Сергей Шойгу разгласи желание те да бъдат възобновени, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР